Books / fiction for children

Rejsen til Hattusas


Description


Tegneserie. Efter et skibbrud havner Nofret med hukommelsestab i Tyrkiet. Hun slår følge med gøglerpigen Anitti og ægypteren Hapi for at komme til Syrien, men ender i hittiternes hovedstad Hattusas.

Reviews (9)


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Birger Hoff (skole)

d. 18. Dec. 2018

I album 4 forlod vi Nofret i en lille båd på det store hav, ulykkelig, men stadig med mod på eventyr og oplevelser. Og det får hun da også fuldt ud i det nye album, selv om historien bærerpræg af at være en gennemgangshistorie til kommende album. Nofret får i starten ef historien hukommelsestab og slår sig sammen med pigen Anitti og ægypteren Hapi. Hun ved, at hun vil til densyriske by Ugarit, men hun ved ikke hvorfor, og da geografien åbenbart ikke er deres stærke side, kommer de til hittitemes hovedstad Hattasus. Her involveres Nofret igen i paladsintriger og viefterlader hende overskrævs på et æsel i en karavane på vej mod Ugarit. Nofret er en betagende hovedperson, fuld af oplevelsestrang og mod på livet og Sussi Bech fører hende rundt i en historskperiode i oldtiden, som både i handling og billeder vidner om stor viden og indlevelse, uden hun dog slækker på sin kunstneriske frihed. Historien denne gang er enklere i sin fortælling end deøvrige album, hvilket kan åbne serienfor yngre tegneserielæsere. Nofret er en dansk kvalitetstegneserie, som nu bliver eksporteret til det store udland, incl. tegneseriernes højborg. Belgien. Denbør kunne stå sig i konkurrencen med det øvrige udbud.


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Steffen Kronborg

d. 18. Dec. 2018

Efter det storslåede, skæbnetunge drama i det foregående /Vo/ref-album følger her en noget løsere struktureret fortælling. Nofret befinder sig igen i et historisk brændpunkt, da hun på sinflugt fra Kreta bli ver vidne til hittiternes annektering af naboriget Mitanni. Men hun færdes i periferien af begivenhederne, som derfor aldrig når at involvere læseren følelsesmæssigt. Da Nofrettilmed lider af hukommelsestab og som følge deraf konstant har et lettere distanceret forhold til omgivelserne, kniber det noget med læseridentifikationen. Historien virker mest af alt som etmellemspil mellem nogle mere betydningsfulde af snit af hovedpersonens li v - et intermezzo så frugtesløst som Nofrets mislykkede rejse til Hattusas. Sussi Bechs sideopbygninger er knap såspændstige som i det forrige album, men tegnerens personlige udformning af Hergés 'klare linje' er til gengæld her så virtuos som nogen sinde. Ikke mindst i personkarakteristikkerne er Bech sinlæremester overlegen, og ogsåfarvelægningen er i dette album så flot som aldrig før. Et 2 siders efterord fortæller om den historiske baggrund for handlingen i albummet, som trods en mindreafmatning præsenterer dansk tegneseriekunst af internationalt format. For børnebibliotekets ældste lånere samt for unge.


The libraries' assessment

d. 19. Dec. 2018

By

By

Steffen Kronborg

d. 19. Dec. 2018

Efter det storslåede, skæbnetunge drama i det foregående Nofret-album følger her en noget løsere struktureret fortælling. Nofret befinder sig igen i et historisk brændpunkt, da hun på sin flugt fra Kreta bliver vidne til hittiternes annektering af naboriget Mitanni. Men hun færdes i periferien af begivenhederne, som derfor aldrig når at involvere læseren følelsesmæssigt. Da Nofret tilmed lider af hukommelsestab og som følge deraf konstant har et lettere distanceret forhold til omgivelserne, kniber det noget med læseridentifikationen. Historien virker mest af alt som et mellemspil mellem nogle mere betydningsfulde afsnit af hovedpersonens liv - et intermezzo så frugtesløst som Nofrets mislykkede rejse til Hattusas. Sussi Bechs sideopbygninger er knap så spændstige som i det forrige album, men tegnerens personlige udformning af Hergés 'klare linje' er til gengæld her så virtuos som nogen sinde. Ikke mindst i personkarakteristikkerne er Bech sin læremester overlegen, og ogsåfarvelægningen er i dette album så flot som aldrig før. Et 2 siders efterord fortæller om den historiske baggrund for handlingen i albummet, som trods en mindre afmatning præsenterer dansk tegneseriekunst af internationalt format. For børnebibliotekets ældste lånere samt for unge.


Berlingske tidende

d. 9. Apr. 1991

By

By

Jakob Stegelmann

d. 9. Apr. 1991


Information

d. 20. Apr. 1991

By

By

Jørgen Aabenhus

d. 20. Apr. 1991


Det fri aktuelt

d. 8. Apr. 1991

By

By

Steffen Larsen

d. 8. Apr. 1991


Politiken

d. 7. Apr. 1991

By

By

Ole Lindboe

d. 7. Apr. 1991


Weekendavisen

d. 5. Apr. 1991

By

By

Bo Bjørnvig

d. 5. Apr. 1991


Jyllands-posten

d. 16. Apr. 1991

By

By

Morten Hesseldahl

d. 16. Apr. 1991