Bøger / faglitteratur

Religionssociologi : en introduktion


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Hans Michelsen

2007

Her beskrives religionens rolle i samfundet især for studerende på universiteter og seminarier, men læsere med en meget seriøs interesse kan naturligvis læse med.

I bogen indkredses religion som fænomen, og der gives en oversigt over sociologiske teorier om religion fra Karl Marx til Zygmunt Bauman. Bogen analyserer religionens rolle i det offentlige rum, det enkelte menneskes religiøsitet samt religiøse organisationer og bevægelser. Religionens betydning for social sammenhængskraft og konflikt gennemgås, og der fokuseres på etniske og kønsmæssige problemstillinger. Bogen afsluttes med en refleksion over forholdet mellem sociologi, teologi og religiøs tro. Bogen stiller bl.a. spørgsmålstegn ved om man både kan være moderne og religiøs? Den sociologiske synsvinkel er meget stærk i bogen, der er teoretisk funderet og skrevet i et videnskabeligt sprog. Inger Furseth er sociolog, dr.polit. og Pål Repstad er dr.phil. og professor i religionssociologi.

Der er ikke i de seneste år udgivet en egentlig religionssociologi på dansk, men af mere teoretiske bidrag findes Humanistisk religionsforskning, 1997 og Ole Riis Metoder og teorier i religionssociologien, 1996.

Det er en grundig, videnskabelig indføring i religionssociologi, som bedst kan læses af studerende og fagfolk indenfor sociologi, antropologi og samfundsvidenskab generelt. Den kan desuden bruges på en række humanistiske fag og på de sociale og sundhedsfaglige uddannelser. Den rejser nogle yderst relevante og aktuelle problemstillinger.


Kristeligt dagblad

d. 29. mar. 2007

af

af

Morten Thomsen Højsgaard

d. 29. mar. 2007


Slagmark

Nr. 51 (2008)

af

af

Bue Rübner Hansen

Nr. 51 (2008)


Chaos

Nr. 52 (2009)

af

af

Brian Jacobsen

Nr. 52 (2009)


Religion

2007, nr. 4

af

af

Marie-Louise Ebert Lauritsen

2007, nr. 4