Det er en markant debatbog, der forsvarer de traditionelle kvindelige værdier, idet forfatteren mener, at børnene er tabere gennem kvindernes valg af karriere. En bog for alle, der ønsker at følge med i udviklingen af samfundet, hvad enten man er enig eller ej.
Forfatteren gør op med den udvikling, der er foregået siden 1960'erne, hvor kvindernes kamp for ligestilling og deltagelse i arbejdsmarkedet for altid ændrede samfundet, og skabte nye vilkår for familien. Hun kalder det statsfeministiske projekt for en utopi, og ser at moderskabet har lidt et stort prestigetab. Ønsket er at kvinderne skal prioritere familien og børnene. Der er en gennemgang af udviklingen i samfundet siden ca. 1970 set i forhold til familien, børnene, ligestilling, jura mv., og et blik på hvordan det ser ud i andre lande. Ligeledes refererer hun til relevant faglitteratur og debatten gennem tiden. Hun ser opløsning og forfald i familien og dermed i samfundet, mens mændenes ansvar for børnene er bemærkelsesværdigt fraværende. Forfatteren er uddannet teolog og en velkendt debattør i medierne.
L. Malacinski: Den dag, jeg opdagede, jeg var undertrykt, 2009 handler også om ligestilling.
Det er en underholdende, veloplagt og provokerende debatbog, der tager fat om væsentlige dilemmaer i samfundet. Den vil sætte sindene i kog, fordi budskabet er, at kvinderne skal prioritere familien langt højere.