Bogen henvender sig til læsere, der har interesse i restaureringen af bornholmerure. Bogen bygger udelukkende på forfatterens egne erfaringer med at arbejde med urene og er en formidling af hans viden og erfaring opsamlet over en årrække. Der er dog ingen nemme tips, og man skal derfor have et vist håndelag for at kaste sig ud i projekterne.
Forfatteren fortæller i bogen om sine egne erfaringer med at restaurere bornholmerure; både selve uret men også urkasserne. Den er ikke en direkte vejledning, men har man lyst til at kaste sig ud i at genskabe et bornholmerur, er der inspiration og gode råd at hente. Foruden at handle om genskabningen handler bogen også om, hvordan urene oprindeligt blev til og de 5-6 håndværkere, der skulle til for at skabe et bornholmerur. Bogen er rigt illustreret med forfatterens egne før, under og efter farvefotos.
Finn Morbech har udgivet Danske standure og danske urmagere : en bog om danske standure - et stykke dansk kultur, 1999 og et lille hæfte specielt om bornholmeruret; Uret fra Bornholm - bornholmeruret, 1996. Desuden har Bodil Tornehave udgivet Bornholmeruret, 1988.
En udgivelse, der nok henvender sig til en forholdsvis smal læserskare, men for hvem der er inspiration og gode råd at hente.