Bogen udkom først i sin helhed på tysk i 1976, selv om den oprindeligt er skrevet sidst i 1920'erne. Det er en lille fortælling med en finurlig og underfundig form for humor. Gives til læsere, som godt tør prøve noget anderledes.
Ödön von Horváth døde i 1938 37 år gammel, men inden da havde han nået at slå sit forfatterskab fast med nogle romaner og skuespil. I 80'erne kom en del af hans værker på dansk, og nu er forlaget Vandkunsten i gang med en relancering af forfatteren. Først Gudløs ungdom i 2008 og nu Seksogtredive timer. Agnes Pollinger og Eugen Reithofer er begge arbejdsløse, de mødes tilfældigt foran arbejdsanvisningen. De snakker godt sammen og aftaler, at de vil mødes igen, men Agnes får et bedre tilbud. Omkring dem præsenteres en række personer og gennem deres samtaler tegnes et billede af et samfund i økonomisk krise, hvor enhver prøver at overleve så godt som muligt, og kærligheden ikke altid har de bedste vilkår. Von Horváths stil er underfundig og morsom, og det giver nogen pudsige billeder: "mens Agnes lagde sin underkjole på grammofonen, fordømte han kollektivismen".
Bogen udkom første gang på dansk i 1989 i Villy Sørensens oversættelse. Bortset fra at forordet af Søren Gosvig Olesen i 1. udgaven er blevet til et efterskrift i 2. udgave, kan jeg ikke se nogen forskelle.
Måske ikke den lettest tilgængelige roman, men det betaler sig at give sig i kast med den, for takket være von Horváths skrivemåde er det en overraskende fin lille fortælling.