Vi dannes som mennesker gennem vores opvækst, gennem vores relationer til andre og derfor også gennem vores arbejde. De to forfattere giver et bud på, hvordan det fungerer på jobbet. Bogen vil især interessere ledelsfaglige og andre, som på et professionelt eller forskningsmæssigt plan er med til at udvikle vores ledelsesforståelse.
Alsted og Haslund, der sammen driver et konsulentfirma, har tidligere udgivet bogen Ledelse og medarbejdere der ser på det psykologiske samspil i organisationer. Denne gang beskæftiger de sig med hvordan vores arbejdsmæssige relationer indvirker på vores personlige udvikling. Hovedtesen er, at de samme grundkonflikter som kendes fra vores private dannelse genkendes i samspillet på arbejdspladsen. Sex, sladder, ambitioner, forældre, stress og feedback i organisationen er med til at danne selvet, og det er samtidig opfattelsen, at en bevidst tilgang til dette, er en del af reflekteret ledelse. Bogen er ikke illustreret, men den er stikordsregister og litteraturliste.
Bogen lægger nye, små brikker til vores fælles forståelse af organisationer og vores roller i dem. Niveauet er akademisk, og selvom bogen er velskrevet, stilles der krav til læserne. Der er en del cases, som letter forståelsen.
Forfremmede søskende tager også afsæt i en familiebaseret forståelsesramme som redskab til at forklare relationer i organisationer.