For læsere af ny dansk litteratur vil Trisse Gejls nye roman være uomgængelig blandt efterårets udgivelser. Den har også bud til en bredere målgruppe end som så, selv om det gråsorte omslag ikke ligefrem åbner bogen for nye læsere.
Fanny er vel omkring 40 og gymnasielærer. Hun er taget fra København og opholder sig i barndommens forfaldne husmandssted i Fjerritslev. Længe ved man ikke rigtig, hvad hun skjuler sig for, men efterhånden kommer det frem, at hun har haft et forhold til en elev. Mens Fanny drikker whisky og rydder op i huset, vælter minderne frem fra en ustabil barndom med en selvrealiserende mor, en utilpasset og oprørsk søster og en gammel, tidlig afdød far. Fannys 13-årige kejtede og utilpassede søn kommer på ferie fra Tyskland, hvor han ellers bor hos sin far, og gradvis får Fanny lidt skik på sine erindringer og sin nutid. Fra at have været ugidelig og nedtrykt begynder hun at ane en fremtid, hvor hun må handle og være ansvarlig for sig selv og sin søn. Velskrevet og overbevisende roman om svigt, utilstrækkelighed og en stadig søgen i forholdet mellem forældre og børn.
Sjette roman af Trisse Gejl (født 1968), og med den foregående Patriarken fra 2006, fik hun mange læsere. Hun kan læses på linje med yngre kvindelige forfattere som fx Lisbeth Brun og Ida Jessen.
Vedkommende og velskrevet roman om en 40-årig kvindes søgen efter et ståsted efter en professionel og personlig nedtur. Kan læses af en bredere målgruppe, end det gråsorte omslag lader ane.