Guide for folk i det offentlige til at skrive læsbare tekster. Den er henvendt til såvel skrivende fagpersoner som kommunikationsfolk.
Ifølge forfatteren giver mange af bøgerne, der omhandler gode råd til at skrive, udelukkende banale, traditionelle eller journalistiske råd, der ikke bringer læseren reelt videre. Han opbygger sin guide omkring 14 grundprincipper, der bygger på amerikansk kognitiv sprogteori. Når man i det offentlige skal skrive tekster, er der en iboende konflikt mellem faglighed og formidling. Teksterne skal være strengt juridisk korrekte, samtidig med at de skal være sprogligt forståelige. De 14 grundprincipper gennemgås og eksemplificeres gennem et væld af minus og plus eksempler, hvor farver i teksten på pædagogisk vis formidler forskelle, fejl og de gode alternativer. Forfatteren taler for, at offentlige institutioner skal udarbejde egne skriveguides, der tager udgangspunkt i institutionens formål. Han har som konsulent været med til at udarbejde en del af disse for offentlige institutioner.
Bogen er via sin faste struktur og de mange eksempler pædagogisk og let at gå til. Form og indhold gør den velegnet som en håndbog, man kan trække frem undervejs i skriveprocessen.
Der findes et væld af bøger om at skrive forståeligt. Med fokus på det offentlige findes bl.a. Få budskabet ud med særlig fokus på juridiske tekster.