Billedkunstneren Pontus Kjerrman (1954-) fylder 60, og udover udstillinger flere steder i Danmark og Kina fejres det med bogen her. Den giver et indblik i liv og værk, som især har interesse for den, der i forvejen er bekendt med hans fabulerende skulpturelle univers.
Pontus Kjerrman er ved siden af sit kunstneriske arbejde lektor på Kunstakademiet, og bogens forord er skrevet af akademiets rektor, som kort karakteriserer 30 års virke. Kjerrman tager selv ordet og fortæller levende om væsentlige begivenheder i livet fra barndom til nutid, og om ting, der har haft betydning for det udtryk han i dag er kendt for bl.a. gennem mange offentlige udsmykningsopgaver. Det er især de groft modellerede mennesker med dyrehoveder. En særlig fabelverden omgærdet af venlighed. Trods det lidt private præg formår kunstneren gennem sin fortælling at give indblik i sit værksted. Små fotos ledsager teksten, men der følger en større fotocollage med billeder af alle væsentlige arbejder. Kunstkritiker Lisbeth Bonde runder af med fortolkninger og fremhæver enkelte offentlige værker, som beskrives nærmere. Cv og udstillingsliste afslutter.
Udover et antal udstillingskataloger, senest Lisbeth Bonde: Som skabt af troldehænder, 2005, findes der ikke andet om kunstneren i bogform.
Bogen fremstår som et interessant møde med en fabulerende kunstner, og blandingen af selvbiografi, fotocollage og kunstkritisk fortolkning fungerer godt.