Bogen kan bruges af alle typer smertepatienter.
Forfatterne - en amerikaner og en hollænder, er specialister i smertebehandling og er ikke tidligere oversat til dansk. Kroniske smerter kan lindres med medicin, fysioterapi, akupunktur m.m. Men man kan også selv gøre noget, og bogen her viser et program bestående af 10 trin, hvor man arbejder med både fysik og psyke. Dvs. man skal forholde sig aktivt til sine smerter. Når man går i gang, skal man skabe et klart billede af smerterne, deres styrke, lave lister over aktiviteter man kan/ikke kan udføre og en liste over de midler, der lindrer smerterne. Man skal sørge for at afstemme aktiviteter og hvile, ikke sætte for høje mål i starten, for det holder ikke. Afspænding, at forholde sig aktivt til træthed, ikke trække sig fra venner og familie, tænke positivt på de ting der går godt, arbejde med negative tanker, er elementer i programmet. Selvtilliden vokser, når man nedskriver sine fremskridt. Man skal fortsætte med programmet, det vil føre til et endnu bedre liv, når man bruger det seriøst.
Kroniske smerter : kan man lære at leve med det?, 2001 er den sidst udkomne bog for patienter om smertebehandling, og udlånstallene siger, at behovet er stort.
En velskrevet bog, der tilbyder en metode, der virker rimelig og til at overkomme selv med store smerter. Den er et godt supplement til de lidt ældre bøger, der findes.