Velskrevet og bredt anvendelig roman om en familie og dens udvikling i årene 1936-2006. Den kan læses såvel af ældre læsere, der selv har gjort hele perioden med, som af yngre. God forside.
Michala er den absolutte hovedperson. Hun bliver født i 1950 og fortæller i kronologisk form om sit eget liv og om moderens og mormoderens. Familien stammer fra en indremissionsk landsby i Vestjylland med tyngende og iskold dobbeltmoral og fortiet vold, overgreb og selvtægt. Som enke får mormoderen omsider nok og flytter til det nærliggende Esbjerg med sin næsten voksne datter. Datteren er ikke i stand til at klare sit liv og forlader det, da Michala er 18 år. Tiden er nu sidst i 1960'erne, og Michala lever et heftigt og udsvævende liv og ender som junkie. Resolutte familiemedlemmer hanker op i hende og får hende på ret køl. Michala flytter til Berlin og lever her i mange år som emanciperet kvinde med skiftende mænd. Romanen slutter i 2006, hvor den gamle mormor dør, og i et ligefremt sprog lykkes det Thomsen gennem kvindeportrætterne at tegne et levende billede af et Danmark under forvandling.
Thomsen har skrevet adskillige børnebøger og 4 velanmeldte voksenromaner. Sne på hendes ansigt kan placeres et sted mellem hans egen Roser til mor, 2002, Herløv Petersens Imod fremtids fjerne mål, senest 2006 og Ester Bocks dyrlægeserie, 1988-1999.
Velfortalt og meget anvendelig skildring af 70 års udvikling i familie- og samfundsnormer set med kvindeøjne gennem tre generationer.