Interessant og lettilgængelig debatbog for unge fra 15 år om sociale medier.
Bogen indeholder 2 baggrundsartikler om internettet og web 2.0. Derudover er der 12 debatoplæg om sociale medier, fx om man bliver asocial, selvoptaget eller dummere af internettet og sociale medier, om det er dårlig stil altid at være online, om man kan blive afhængig af Facebook, og om sociale medier gavner demokratiet. Bogens 6 forfattere er alle tilknyttet Center for Digital Dannelse i København.
Sociale medier fylder meget i mange danskeres hverdag, og især i unges. Bogen lægger op til debat om sociale mediers indvirkning på vores dagligdag, på godt og ondt. Hvert kapitel kan danne grundlag for en fælles kritisk snak om emnet, fx som del af undervisningen i de ældste klasser eller på videregående uddannelser. Bogen kan også bruges til fritidslæsning, hvis man har lyst til at få mere viden om emnet, og så man selv kan tage stilling til nogen af problemstillingerne. Bogen henvender sig til unge fra 15 år, men kan med fordel også læses af voksne. Bogens kapitler er opdelt i små overskuelige afsnit, og sproget er lettilgængeligt.
Der findes ikke mange bøger om emnet "sociale medier" generelt, og kun én er direkte henvendt til unge: Sociale medier fra 2012. Der findes derudover bøger om enkelte sociale medier, som fx Facebook.