Graphic novel om et dystert fremtidigt København. En hård historie om overlevelse i en fascistisk fremtid, med interneringslejre, sortuniformerede patruljer og gadebørn der lever i frygt og på flugt på Nørrebros gader. Til læsere af nye danske graphic novels. Også velegnet til børn og unge.
Rostrup der er kendt fra en række romaner, har denne gang slået sig sammen med billedkunstneren Michael Schiøler Tingsgård i en fremtidsfortælling om nogle børns flugt igennem et politibevogtet Nørrebro, hvor hjemløse sendes til arbejdslejre, så turisterne kan gå i fred. I en kort opridset fortælling, møder vi nogle børn, deres venskaber, deres afhængighed af hinanden og dilemmaer omkring, hvad man må gøre for egen overlevelse.
Historien byder på en intens sort/hvid tuschstreg, der ofte får lov at stå tavst i udtryksfulde flotte helsides tableauer. De brudte naivistiske former fungerer godt til at skabe nogle dystopiske landskaber og giver historien nogle spændende skjulte meninger, der ligger og rumsterer under overfladen. Vi får en overraskende slutning og selvom historien måske er en anelse klichefyldt i skildringen af en totalitær fremtid, så er det alligevel en lille tankevækkende fortælling.
Den udtryksfulde streg kan genfindes hos fx Mikkel Ørsted Sauzet eller Henrik Rehr med hans ReykjavikLille røde hætte. Den dystopiske stemning, ligeledes hensat til sort/hvide landskaber, kan genfindes i fx Lille røde hætteDen udtryksfulde streg kan genfindes hos fx Mikkel Ørsted Sauzet eller Henrik Rehr med hans Reykjavik. Den dystopiske stemning, ligeledes hensat til sort/hvide landskaber, kan genfindes i fx .