Bogen kan give ressourcestærke forældre med hjerneskadede børn håb og inspiration til selv at starte et intensivt træningsprogram med børnene derhjemme.
Det er en personlig solstrålehistorie om, at det nytter noget at gå imod det etablerede sundhedsvæsen og søge alternative veje for at hjælpe sit hjerneskadede barn. Bogen er fortalt af en far, der selv har haft gode erfaringer med den amerikanske Doman metode, som kræver flere timers daglig intensiv træning derhjemme. At det er en far, der har skrevet bogen, giver en særlig og meget ærlig synsvinkel. Han har i dag skiftet sit job i reklamebranchen ud med jobbet som konsulent for familier med hjerneskadede børn. Som foredragsholder og medstifter af en netside udbreder han budskabet og prøver at skabe større politisk lydhørhed. Lidt løst struktureret, men meget engageret, fortæller han livfuldt og lige ud ad landevejen om den lille families kampe og sejre. Han er skarp i sin kritik af det danske sundhedsvæsen, de særlige institutioner for hjerneskadede børn og det udbredte bureaukrati, der gør det meget vanskeligt for forældre at få støtte til at gå andre veje.
Det træningsprogram, som bogen bygger på, er behandlet i Glenn Domans Sådan hjælper du dit hjerneskadede barn, 2005.
En let læst, engageret, personlig historie, der peger på en række grundlæggende principper bag den intensive, alternative hjemmetræning med Domans metode, som ifølge forfatteren har vist sig at kunne hjælpe mange hjerneskadede børn.