Books / nonfiction for children / biografier

Sokrates fra Athen


Description


En skildring af Sokrates' liv og død, hans filosofi, syn på tilværelsen, samtidens mening om ham samt hans egne filosofiske betragtninger og samtaler med folk.

Reviews (7)


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Jens Verner Nielsen (skole)

d. 18. Dec. 2018

De, for hvem Sokrates blot er navnet på en gammel filosof, har her en chance for at blive lidt klogere samtidig med, at de kan blive fastholdt af en god og spændende og underholdende historie.Det er ikke nogen tør biografi, men en festlig skildring af et fornøjeligt og modigt menneske, der tillægges ophavsret til livssyn og meninger, der ikke er mindre aktuelle i dag end dengang. Hanikke bare vidste, at de, der troede, de vidste noget, ikke vidste så meget, som de troede, de vidste, men også, at alle vidste noget, som de bare ikke vidste, at de vidste. Og det hele formidles iet sprudlende veloplagt fortællesprog med lurendrejerglimt i de ligefremme replikker, der ved højtlæsning falder lige midt i munden. Den har ikke nogen snæver målgruppe, men kan oplæses i de yngsteklasser som en spændende historie, hvor den voksne oplæser også får noget med, selvlæses fra 4.-5. klasse og bruges til historie langt op i skoleforløbet. Illustrationerne optager omkring halvdelenaf bogen. Det erhelt enkelt tegnede billeder med både stille humor og uhøjtidelig respektløshed i skildringerne af begivenhederne. Og så har de en spændende farvelægning, hvor en dæmpning oggråtoning af oprindeligt stærke kulører giver en egenartet virkning.


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Else Lerche

d. 18. Dec. 2018

Det er en trend i tiden at udgive bøger for børn med et filosofisk indhold f.eks. Jostein Gaarders bøger. Denne fagbog om Sokrates føjer sig fint ind i rækken. I et enkelt sprog, der nærmersig talesproget, fortæller Johs. Møllehave løs, men aldrig hurtigere end det er til at følge med, om Sokrates' liv og død, om hans filosofi, hans syn på tilværelsen og mennesker og om samtidensreaktioner på Sokrates. Ind imellem har han udformet teksten, så Sokrates selv kommer til orde med sine filosofiske betragtninger, og man overværer nogle af hans samtaler med folk. Vif Dissing hargennemill. med akvarelbilleder i mange farver i den velkendte, let karikerede streg, der her går fint i spænd med Møllehaves tekst og er med til at gøre indholdet let og tilgængeligt. Det gælderogså forsiden. Teksten er sat i en stor åben sats, og sammen med ill. giver det bogen et indbydende og overskueligt lay-out. Bogen vil vække spørgelysten om Sokrates i bø.bibl. Den kan selvlæsesfra 10 år, men fungererbedst som den er tænkt i et fællesskab mellem børn (fra 6 år) og voksne, til at læse, vende tilbage til, snakke om og sætte tanker igang. For som Sokrates sagde, der findesingen dumme spørgsmål, men nogle dumme svar.


The libraries' assessment

d. 20. Oct. 2005

By

By

Karsten Boll

d. 20. Oct. 2005

I sin causerende form fortæller Johannes Møllehave om Sokrates. Bogen giver et fint indtryk af, hvordan Sokrates hele tiden udfordrede sine tilhørere. Denne 2. udgave er højere og tyndere med ny illustrator, hvor 1. udgave (95/27) var illustreret af Vif Dising er denne illustreret af Claus Seidel, der har givet Sokrates Møllehaves ansigtstræk i karikeret udgave. De udtryksfulde tegninger rammer fint tekstens indhold og grundtone. Bogen kan selvlæses fra 11 år, men vil uden tvivl indholdsmæssigt give mere fra 14-års-alderen, og bogen vil kunne bruges som supplerende læsning om antikkens Grækenland i faget historie, selvom der ikke direkte lægges op til emnet i Fælles Mål. Desuden får man via Sokrates også mulighed for at beskæftige sig med filosofi. Bogen er et fint indlæg til almen dannelse, men er ikke egentligt beregnet til undervisning.


Politiken

d. 28. Jan. 2006

By

By

Steffen Larsen

d. 28. Jan. 2006


Politiken

d. 28. Nov. 1993

By

By

Bettina Heltberg

d. 28. Nov. 1993


Det fri aktuelt

d. 17. Nov. 1993

By

By

Steffen Larsen

d. 17. Nov. 1993


Børn & bøger

Årg. 59, nr. 1 (2006)

By

By

Torben Ringbro

Årg. 59, nr. 1 (2006)