For sprogstuderende og undervisere fra gymnasiet og op. Også for journalister og andre der arbejder professionelt med sprog i det daglige. Det er ikke en undervisnings- eller lærebog, men den er tilrettelagt sådan, at man kan plukke i enkeltkapitler afhængigt af emnet.
Kirsten Rask er en de førende sprogeksperter herhjemme og har udgivet en lang række bøger om det danske sprog og dets anvendelse. Den lille bog her er ganske nyttig og har en lidt "skæv" tilgang ved at behandle nogle sproglige og grammatiske problemstillinger på tværs af deres systematiske tilhørsforhold. Det gælder eksempelvis ved at KR beskæftiger sig med de betydningsforhold der ligger omkring deres egentlige betydning og i den måde, man benytter de sproglige virkemidler. Hun giver således eksempler på, hvordan man udformer en kedelig eller negativ besked, fx et afslag eller en irettesættelse, så det ikke nødvendigvis opfattes sårende eller nedgørende. I et andet afsnit beskriver KR andre virkemidler, der gør sproget stærkere: hvor de forskellige rimformer, fyndord, eder og kraftudtryk i det hele taget forstærker ordenes betydning.
På linje med mange af KRs øvrige bøger og bøger af sprogfolk som Jørn Lund og Pia Jarvad.
En både nyttig og interessant bog om de lydlige elementer og virkemidler i sproget og deres betydning for vores kommunikation. Niveauet er dog meget springende - fra det indlysende om det at skrive venligt - til mere teoretiske oplistninger af rimformer og unødvendigt lange ordlister.