For yngre litteraturlæsere med sans for samfundskritik og for det absurde i moderne liv. Novellerne kan også bruges til litteratur- og samfundsfagsprojekter i folkeskolens overbygning og på gymnasieniveau.
Storbysagaer er Danny Wattins (f. 1973) debut og udkom på svensk 2006. Novellerne stedfæstes i Stockholm men står uden for tid og rum i realistisk forstand og bliver dermed billeder på det moderne livs absurditet. Her er Døden blevet tjenestemand med dresscode, fast arbejdstid og pensionsordning, Gud er flyttet ned på en bænk blandt hjemløse, og al kommunikation mellem mennesker og alle relationer i samfundet styres af et firma efter markedsøkonomiske principper. Wattin arbejder med stor sproglig præcision og bruger både varm humor og skarp ironi i sin civilisations- og samfundskritik. Undertiden skærer han næsten for meget ud i pap, men læst et par stykker ad gangen virker hans noveller fint. På svensk har forfatteren siden sin debut fået udgivet en roman i 2007, og han har endnu en bog på vej i løbet af i år.
Der er mange rigtig, rigtig gode forfattere i feltet med storby- og civilisationskritik, fx Katrine Marie Guldager og Sidsel Falsig Pedersen, men de skriver mere om relationen mellem mennesker end egentlig samfundskritisk.
Civilisations- og samfundskritiske noveller af ny svensk forfatter, som bruger humor og absurde skæve vinkler i sin skildring af moderne storbyliv. Godt skrevet, men samfundskritikken virker bombastisk, hvis man læser hele bogen i ét hug.