Bogen henvender sig til læsere med hang til historie, særligt til dem med interesse for København eller erindringskultur.
Forfatteren er historiker med særlig interesse for dansk og europæisk politisk og kulturel historie fra 1500-tallet til 1800-tallet. Dette er ikke en bog om Stormen på København 1659. Men med udgangspunkt i denne begivenhed dykker forfatterne ned i erindringskulturen. Bogen undersøger, hvordan svenskernes storm og københavnernes forsvar af byen er blevet mindet. Forskellene mellem iscenesættelsen i tiden umiddelbart efter Karl Gustav-krigene og senere tider beskrives. Bogen føres helt op til 2009, hvor der blev afholdt et mindearrangement på Frue Plads. Forfatteren benytter Pierre Noras teorier omkring erindringssteder. Bogens forfatter Sebastian Olden-Jørgensen har en omfattende publikationsliste indeholdende Magt og pragt og Poesi og politik mm.
Erindringssteder behandlet andre steder i litteraturen, fx i Erindringssteder nord og syd for grænsen og Erindringssteder i Danmark : monumenter, mindesmærker og mødesteder.
En spændende bog der giver en god beskrivelse af forskellige tiders erindring af samme historiske begivenhed.