Markedet svømmer i både fag- og skønlitteratur om 2. verdenskrig. Denne er en niche-udgivelse, men da det er klassiske dagbøger skrevet af en tysk officer og - efter krigen forfatter -, har den både en litterær værdi og er et spændende indblik i krigens verden set fra tysk side. Ikke til de mindste biblioteker.
Forfatteren er tysk officer og skriver i et på en gang nøgternt og poetisk sprog om sine oplevelser og refleksioner under krigen. Med det twist, at dette er et værk, der er resultatet af års efterfølgende bearbejdning af de oprindelige notater og dermed et selvstændigt og mere fiktionaliseret værk. Hans værk og gerning er stadig omdiskuteret, hvilket der gøres grundigt rede for i det velskrevne og vægtige efterord af Adam Paulsen. Bogen er opbygget som dagbogsnotater, der er opsat kronologisk fremadskridende og med tydelig markering af tid og sted for de forskellige uddrag.
I 1964 kom Krigsdagbog samlet af Thorkild Hansen og oversat af Mogens Boisen. Herværende er et nyrevideret og udvidet (med 60 sider) udvalg med stort noteapparat. Der er reelt tale om to forskellige bøger, da forfatteren løbende bearbejdede sin egen tekst efter udgivelsen. Han debuterede i 1920 med I stålstormen om sine oplevelser under 1. verdenskrig, der også blev heftigt omdiskuteret ved sin udgivelse.
Omfattende værk om 2. verdenskrig skrevet af tysk officer. I dagbogsformat og bearbejdet gentagne gange efter de oprindelige notater. Til større biblioteker.