Selvbiografien af den grønlandske politiker kan læses af alle der interesserer sig for Grønland og grønlandske forhold.
Otto Steenholdt er født i 1936 i en lille bygd i Diskobugten på den Grønlandske vestkyst. Han blev uddannet lærer i Danmark og har været aktiv politiker i Grønland fra 1971- 2002 og også medlem af Folketinget fra 1977-98. Steenholdt fortæller i en lidt tilfældig orden om sin barndom, opvækst, om familie, venskaber, politik og ikke mindst om sine mange oplevelser fra alle årene. Hans opvækst i et traditionelt fangersamfund gav ham et indgående kendskab til naturen og de særlige grønlandske værdier, som bar det lille samfund, og selvfølgelig deltog han i jagt og fiskeri. Han oplevede også den udvikling, der gjorde det sværere at overleve som fanger, og indbyggerne flyttede væk fra den lille bygd. Der er mange gode små og sjove historier hele bogen igennem fra møder og rejser med kendte og ukendte personer og om vigtige begivenheder i hans politiske liv. Sproget er let og flydende, men man skal lige vænne sig til den kalejdoskopiske form. Enkelte fotos er medtaget.
Andre grønlandske erindringer er Jonathan Motzfeldt - bygdedrengen, præsten, landsfaderen og statsmanden, 2008 og F. Lynge: Et langt liv på tværs, 2010.
Selvbiografien af den grønlandske politiker giver et fint indblik i livet i et traditionelt fangersamfund og de særlige værdier, der kendetegnede det. Let og flydende, men i en kalejdoskopisk form, fortæller han om et langt begivenhedsrigt liv i politik, om rejser og møder med mange mennesker.