Romanen følger en ung kvindes liv i nullerne og forsøger dermed at give et generationsportræt. Den kan bedst formidles til yngre kvinder.
Vi følger den unge kvinde, Line, fra ca. 2000 og ti år frem. Til nytårfesten i 1999 forelsker hun sig i Henrik, og de flytter sammen i en lejlighed på Østerbro i København. Da de planlægger at flytte i en større lejlighed bliver Line usædvanlig træt og trist. Hun opsøger en psykolog, men kemien mellem psykologen og Line er ikke den bedste, så hun holder op igen. Senere får hun børn, gør karriere, men hele tiden er hun i tvivl om, det er det rigtige, hun gør. Veninderne er vigtige, og de spejler sig i hinandens liv. Trods det gode liv har glæden eller lykken svært ved at indfinde sig. Et godt sprog forløser desværre ikke det ellers interessante og eviggyldige tema om at finde sin vej. Kristiane Hauer debuterede i 2002 med en erindringsroman Går under går over går.
T. Marstein: Intet at fortryde, 2010 har næsten samme tema, men er en mere fuldbåren roman. Dorthe Holm og Henriette Møller behandler også unge kvinders valgmuligheder.
En velskrevet bog om en almindelig ung kvindes liv og karriere fra hun er 25 til ca. 35 år. Det er hverdagens dilemmaer, om valg af kæreste, job, børn og de mange muligheder. Veninderne er med, men som personer er de for utydelige til at danne et modspil. Måske bliver det hele lidt for genkendeligt og stillestående til, at man kan kalde den en dannelsesroman, som den hedder i undertitlen.