Bogen henvender sig læsere, som gerne vil have, at der er fuld fart over handlingen, og som interesserer sig for de nye sociale medier.
Forfatteren har tidligere skrevet nogle fagbøger, men dette er hans debutroman. Han er født i 1970 og arbejder som foredragsholder m.m. Bogen handler om et 200 år gammelt urmagerdynasti i Lund, hvor personerne nærmest må siges at leve i en tidslomme. Alt arbejde udføres i bedste håndværkertradition og uden ny teknologi. Den 30-årige Ebbe lever dette liv som hans forfædre før ham, men han møder tilfældigvis en gruppe unge, som er helt på forkant med nutidens teknologi og sociale medier. Ebbe bliver indfanget i dette netværk, men er ikke helt klar over, at han dermed får skabt en hel lynchstemning, som går ud over hans tjekkiske yndlingsforfatter. Vi følger hovedpersonen på hans rejse til Paris og Prag, og hører om, hvordan han får vendt op og ned på sit liv på ganske kort tid. Handlingen i bogen foregår i et hæsblæsende tempo, og sociale medier som Facebook og Twitter fungerer som motor i bogens handling.
Novellesamlingen Kig på damen, 2010 af Jens Peter Kaj Jensen, hvor hovedtemaet er identitet, og hvordan man ved hjælp af nye teknologier kan ændre sin egen eller andres identitet, ser også med kritiske øjne på de nye sociale medier.
Bogen har en spændende indgangsvinkel. Den ser på, hvilke faldgruber, der kan være i nogle af de nye teknologier, når det private bliver offentligt og på, hvilke digitale fodspor man samtidig sætter.