Det er en meget lille kerne af læsere af eksperimenterende litteratur, der vil gå i lag med Kasper Nørgaard Thomsens nye roman.
Kasper Nørgaard Thomsens fjerde bog er som de tidligere et rablende værk som sprogligt og indholdsmæssigt kun vanskeligt lader sig dirke op. De korte sætninger falder nærmest over hinanden og ind imellem opløses forbindelsen mellem dem. Mange gange rammer han en dobbelthed eller en iagttagelse rent og klart, mens andre passager blot virker staccatoagtigt rodede. Bogen har ingen konkret handling, men den foregår på Als og Ærø og deromkring. Vi følger (eller måske nærmere præsenteres for tankefragmenter fra) en morder og en dreng på tur, og vi befinder os på forskellige tidspunkter fra 1864 frem til i dag. Kasper Nørgaard Thomsens tidligere bøger har fået en blandet modtagelse med hældning mod det negative, og Termostatens nat kommer næppe til at ændre på det. Han har tidligere udgivet fire andre eksperimenterende romaner. Bl.a. Idioteque, 2008.
Nørgaard Thomsen er en ivrig og eksperimenterende forfatter, hvis værker trodser ethvert traditionelt forsøg på tolkning, og derfor ikke ligner noget andet.
Eksperimenterende roman som sprogligt og idémæssigt er så nybrydende, at den indholdsmæssigt er vanskelig at få hold på. Samme efterspørgsel som Ideoteque.