Bøger / skønlitteratur / roman

Thots bog : fortællingen om Osiris


Beskrivelse


Guden for skrivekunsten, Thot, fortæller myterne om Osiris og Seth, om intriger, magtkampe, kærlighed, had og hævn i det gamle Egypten.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2005

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 21. nov. 2005

Endnu et bind i serien af Bent Hallers gendigtninger og genfortællinger af tidligere tiders sagn og myter. Tidligere har det været nordiske og græske, men her er det de ægyptiske guder, der er hovedpersoner i endnu nogle dramatiske historier. Med guden for bl.a. skrivekunsten og gudernes historiefortæller, Thot, som fortælleren i bogen, er det hele i gode hænder, Thots og Hallers altså. Jeg var stort set uden forhåndsviden om dette særegne univers af mytologi og guder, så det var en lidt svær opgave at følge med i begyndelsen af bogen, men historien fanger og bliver en fascinerende og i forhold til mytologien på vore breddegrader ret speciel historie, men alligevel med grundlæggende fællestræk. Vi får her historien om Osiris samt hans 3 søskende, deres liv, Osiris’ død, hans søns fødsel og dermed baggrunden for en stor del af det, der har sat sit præg på Egyptens oldtid. Det er en verden med magtkampe, jalousi, kærlighed, had, hævn, altså alment menneskelige egenskaber, men i en gudeverden på jorden, hvor de skifter skikkelser og optræder med dyrehoveder, og hvor naturen (Nilen) spiller en stor rolle. Der må meget gerne komme mere fra Thots bøger og Hallers pen, for der er mange andre gode historier fra den ende af verden, og når det gøres så velskrevet og fascinerende, så er der noget at se frem til. For særligt interesserede børn fra 14 år, men egentlig mest for voksne.


litteratursiden.dk

d. 6. mar. 2006

af

af

Gitte Buur Rasmussen

d. 6. mar. 2006

Myten om Osiris får nyt liv i Bent Hallers roman om kampen mellem det gode og det onde - en god fortælling uden afbrydelser! Han har gjort det før, Bent Haller, taget fat i myterne og givet dem en ny,...


Weekendavisen

d. 20. jan. 2006

af

af

Damian Arguimbau

d. 20. jan. 2006


Berlingske tidende

d. 3. jan. 2006

af

af

Birgitte Grundtvig

d. 3. jan. 2006