Denne tegneserie henvender sig til børn fra 10 år, der godt kan lide at blive bombarderet med en ustandselig strøm af spørgsmål og svar, der er flettet ind i et fiktivt handlingsforløb.
Det er et traditionelt album, der emmer af fransk/belgiske børnetegneserier fra 1970'erne, selvom det er pæredansk. Tegneren og manuskriptforfatteren har tidlige lavet de underholdende og fantasifulde albums om H.C. Andersen Junior: Den magiske hat, 2003, Det gemte manuskript, 2004 og Munkens hemmelighed, 2008. Historien er meget ligetil og handler om de to børn, Daniel og Alisha, der går i tredje klasse. De har på et bibliotek fundet en bog, der i virkeligheden er en tidsmaskine. Børnene tager nu afsted for at finde bibliotekarens mand, der er forsvundet i tiden. De ankommer til antikkens Rom og vikingetidens Danmark, hvor de lærer meget om datidens historie og kultur. Det er en let læst tegneserie med et roligt kontinuerligt billedforløb uden grafiske krumspring og rutscheture. Stregen er enkel og barnlig med kraftigt optrukne konturer.
Denne målgruppe vil også føle sig underholdt af Orla Klausens vikingehistorie Bjarke og Hjalte, 1998.
Bogen er lidt kedelig som decideret underholdning, men jeg kan godt forestille mig, at den kan fungere udmærket som supplement til historieundervisningen for de yngre klasser. Der findes da også en lærerhåndbog indeholdende aktivitetsark til både dette album og forgængeren, Tidsmaskinen 1.