Debatbog om dyrs rettigheder og menneskets (mis)brug af dyrene skrevet af fransk, buddhistisk munk. For voksne med interesse i dyrevelfærd, etik, miljø og vegetarisme.
Forfatteren beskriver via adskillige kilder, hvordan filosoffer og forskellige religioner har påvirket vores syn på dyrene igennem tiden. I vesten vandt det antropocentriske verdenssyn, og med mennesket i centrum blev dyrene midler til at opfylde menneskets behov. Denne instrumentale brug af dyr redegør forfatteren for både m.h.t. det at spise dyr, mishandling, fiskeri, den enorme miljøbelastning industrielle slagterier/landbrug påfører kloden, dyreforsøg, fangeskab og meget mere. Forfatteren går ind for rettigheder til dyr og sammenligner vores behandling af dem med slaveri. Han er selv vegetar og opfordrer andre til også at blive det.
Tankevækkende og meget interessant bog, der er gruopvækkende i sin afdækning af, hvilken lidelse vi påfører dyr - og dermed også vores klode. Det er en bog, man spontant læser op af for venner og bekendte, da den er spækket med viden om emnet og giver den almindelige forbruger noget af en øjenåbner. Efter læsning af denne bog vil der være kødløse dage! Af og til bliver bogen lidt for detaljeret og franske forhold beskrives meget. Jægere/fiskere og dedikerede kødspisere vil finde bogen frelst. Noteapparatet er i top.
Efter at have sat sig ind i de forhold slagtekvæg lever under blev J. Safran Foer vegetar. Det kan man læse om her: Om at spise dyr.