Bogen giver et spændende kig ind i børns billedkunst i 1960'erne, 70'erne og 80'erne og skal især ses som et debatindlæg for en mere praktisk og kreativ folkeskole. For interesserede i dansk skoleudvikling med særlig fokus på de praktisk/musiske fag.
Forfatteren er billedkunstner og har undervist i faget formning fra 1965 og 20 år frem. Han har indsamlet en lang række børneproduktioner, som her er samlet i afsnit efter fremstillingsteknik: linoleumssnit, stregføring, akvatinte, papirbatik, silketryk m.fl. Hvert afsnit indledes med faglige overvejelser, lidt om teknikken samt idéer til feedback til eleverne. De cirka 100 billeder beskrives kort med deres særlige præg samt kunstnerens alder.
Der er mange virkelig smukke, interessante og originale børnebilleder i bogen her, og teksten til hvert afsnit er inspirerende og handlingsanvisende. Imidlertid har bogen i tekst og billedvalg et umiskendeligt gammeldags præg som gør, at den kun i begrænset omfang kan anvendes direkte i nutidens billedkunstundervisning. Bogen skal snarere ses som et relevant indlæg i debatten om de kreative fags stadig svagere placering i den moderne folkeskole.
Der findes flere inspirerende fagbøger om børn og billedkunst, som er mere nutidige end denne, fx Børnekunst - inspiration til billedkunst.