Velskrevne erindringer der i typisk Allan Olsen stil veksler mellem lune og melankoli. For fans, men kan også læses af folk som ikke tidligere har stiftet bekendtskab med den nordjyske troubadour.
Oprindeligt var det meningen at biografien skulle skrives af Dan Philipsen, men tæt på udgivelsesdatoen sprang Olsen fra, da han ikke kunne genkende sig selv i bogen. I stedet blev det til en selvbiografi skrevet på kort tid, som udkommer i to dele. Dette er første del og handler om hans ungdom i Frederikshavn og slutter da han forlader byen i 1982. Vi hører bl.a. om opvæksten på husmandsstedet i Grønhøj, det autoritære skolesystem, pigerne, musikken, de skæve eksistenser og masser af gavetyvehistorier.
Underholdende og letlæselig biografi. Olsen kan noget med ord, og han formår fornemt at omsætte sit fortælletalent fra musik til skrift, og man skiftevis græder og griner over de mange anekdoter. I Olsens sange er der masser af erindringer fra barndommen og flere af kapitlerne indledes med nogle linjer fra en sang hvorefter vi får historien bag. Bemærk dog at musikreferencerne ikke fylder alt, og man kan sagtens få udbytte af bogen uden af have et nævneværdigt kendskab til hans sange.
I 2006 udkom biografien Bogen om Allan OlsenDalton og desuden findes Dalton. Stilen kan minde lidt om Bent Haller, som også besidder et nordjysk fortælletalentI 2006 udkom biografien Bogen om Allan Olsen og desuden findes . Stilen kan minde lidt om Bent Haller, som også besidder et nordjysk fortælletalent.