Den italienske filosof Donatella di Cesare understreger i sin akademiske debatbog, at ethvert demokratisk samfund må og skal tage stilling til begrebet tortur. En bog for dig som er interesseret i samfundsdebatten og de tilknyttede etiske emner som fx brug eller ikke brug af tortur.
Bogen behandler de etiske, politiske, videnskabelige og eksistentielle problemstillinger omkring begrebet tortur. Den er i tre hovedafsnit. Overskrifterne er "Torturpolitik", "Torturfænomenologi" og "Torturadministration". Henrik Rønsbro, der er afdelingsleder i Dignity, https://dignityinstitute.dk/, som er et dansk menneskerettighedsinstitut, skriver i sit forord bl.a.. "Donnatella Di Cesare indbyder læseren til en samtale. Samtalen handler om den rolle, tortur har spillet i vores samfundsudvikling generelt og for vores tænkning om mennesket specifikt." Bogen har fx overskrifter som "Tortur og magt", "Tortur og demokrati" og "Det mindste onde er stadig et onde". Andre overskrifter er fx "Tortur, folkedrab, holocaust" og "En torturbøddel noget man bliver." Donatella di Cesare er filosof.
Interessant, men relativt svær tilgængelig akademisk debatbog om et vigtigt emne for alle som tror på demokratiet. Et citat fra den belgiske modstandsmand Amery klinger tankevækkende i bogen: "Den, der har været udsat for tortur, kan ikke længere føle sig hjemme i verden.".
Om tortur fx også Tortur.