Bogen kan læses af børn fra 9 år. Bogen vil - trods det lave lix-tal (8,3) - egne sig bedst til formidling.
Forfatteren kendes fra mange og gode undervisningsmaterialer til historieundervisning i folkeskolen. Denne bog er en fiktiv fortælling med en kerne af historien om det gamle Egypten; om drengen Tut, som bliver til Tut-Ankh-Amon. Kompositionen er en rammefortælling. Cecilie, hendes forældre, søster og farmor skal til Ægypten. Flyrejsen frem og tilbage er rammen. I flyet fortæller farmoren en historie om farao og gamle dage. Tut og Senmut er venner. De går i skole, leger sammen, tager på opdagelse på steder, hvor de ikke må komme, og der - i De Dødes Rige - opklarer de et tyveri. Tuts far, faraoen, dør, og Tut skal være den næste farao, hjulpet af en præst, indtil han bliver voksen. Han skal også giftes med sin søster. Alt sammen noget, der betyder, at Tut og Senmut ikke kan blive i deres drenge-venne-verden. Teksten er sat i små blokke med tydelige bogstaver. De farvelagte illustrationer understøtter teksten.
I samme serie Opdag historien er der endnu en bog, Mejse danser for solen, hvor den historiske del foregår i bronzealderen.
Trods det lave lix-tal, den verssatte tekst med korte linjer, de store bogstavtyper og de mange illustrationer, er bogen forholdsvis svær at læse. Der er en del ord og begreber, som ikke er alment kendte for målgruppen. Indholdet kræver en forforståelse og/eller en forklaring/formidling.