En debatbog om "udkantsmyten" og et opgør med traditionel tænkning om Udkantsdanmark. For samfunds- og politisk interesserede i udkantsproblematikken.
Forfatteren er cand.scient. i geografi og beskæftiger sig med regional udvikling. I tre dele beskrives "udkantsmytens" opståen, forfatteren tager et opgør med forestillingerne om provinsen som tilbagestående og giver nogle bud på hvordan udviklingen ændres og centraliseringen stoppes. Bogen rummer interviews med centrale personer, eksempler på de/centralisering og dokumentation fra diverse forskningsrapporter og undersøgelser. Teksten underbygges af statistisk materiale og tabeller.
En spændende og tiltrængt bog om Udkantsdanmark og hvorfor forholdene er, som de er. På baggrund af dokumentation og viden om regional udvikling leverer forfatteren et forfriskende og velskrevet indspark i udkantsdebatten og hvem der er afhængige af hvem, provinsens betydning i den samlede økonomiske udvikling og den menneskelige faktors rolle i relation til sammenhængskraft og fællesskab.
Lise Lyck har leveret en omfattende helhedsanalyse af forholdene i Udkantsdanmark i Udkantsdanmark og sammenhængskraft i Danmark. Nærværende bog har en holdnings- og politiskpræget tilgang til udkantsproblematikken.