Books / fiction / digte

Uendelige sommer


Description


Dagbogsagtige metapoetiske digte med blik for det nære, for skriveprocessen og for jeg'et. Om hverdagens småting og Øyvind Bergs poesi.

Reviews (4)


The libraries' assessment

d. 21. Apr. 2020

By

By

Thomas Glud

d. 21. Apr. 2020

Dagbogsagtige og observerende digte med blik for det nære, for skriveprocessen, det metapoetiske og for jeg'et. Fuld af intertekstuelle henvisninger. Den garvede lyriklæser vil kunne læse sig ned i flere lag, men den vil også kunne læses af den uerfarne lyriklæser.

"Uendelige sommer" af Martin Glaz Serup er en opsamling af digte udgivet i hovedsageligt udenlandske tidsskrifter de seneste år. Den handler om stort og småt fra en døende mormor til observationer på en togperron.

Glaz Serup skriver fortrinligt i sin nye samling digte. Energien og den måde ordene er afmålte på, skaber en god rytme og beskriver sine emner med en sjældent set klarhed. Dog handler digtene til trods for det hverdagslige ydre indhold mest om sig selv, om Øyvind Bergs poesi og om, hvordan man skriver digte på forskellige måder, fx uden et jeg. Teksternes grundlæggende poetik kan findes i det enkle digt på side. 126: "Digtet er her nu/ digtet som en slags/ optager solen/ er her nu jeg er/ her ikke mere". Men ellers skifter formen gennem de forskellige afsnit i bogen. Sproget er let tilgængeligt og genren nærmer sig en god del af vejen dagbogsnotater.

Der er en tone a la Klaus Høeck som fx i LiveDigt om dødenPoesibog men også noter af Søren R. Fauth i Digt om døden og Naja Marie Aidt og samlingen PoesibogDer er en tone a la Klaus Høeck som fx i Live men også noter af Søren R. Fauth i og Naja Marie Aidt og samlingen PoesibogDer er en tone a la Klaus Høeck som fx i Live men også noter af Søren R. Fauth i Digt om døden og Naja Marie Aidt og samlingen .


Kristeligt dagblad

d. 13. May 2020

By

By

Martin Gregersen (f. 1988)

d. 13. May 2020


Politiken

d. 19. May 2020

By

By

Benedicte Huang (f. 1991)

d. 19. May 2020


Standart

Årg. 34 nr. 4 (2020)

By

By

Lars Rasmussen (f. 1984)

Årg. 34 nr. 4 (2020)