Lyrik har umiddelbart en relativt snæver målgruppe. Denne kan måske formidles også til lidt ældre læsere, der efter lidt overtalelse har mod også på tilgængelig lyrik.
Inga Mollerup (f. 1932) debuterer som digter. Uddannet cand.mag i tysk og religion, i bl.a. i mange år ansat ved Odense Universitets-bibliotek (Syddansk Universitetsbibliotek). Digtene er kommet til verden over en årrække. Delt i 3 temaer (fra forlagets omtale): " I) HER - skrevet i hjemlige omgivelser. II) ANDRE STEDER" - skrevet på rejser og III) HERFRA - en håndfuld betragtninger, der forsigtigt nærmer sig døden." Der er naturbetragtninger som i digtet "Juli I": "Skin ud, du flade solskin!/ eller lad være." Og i digtet om kragen om vinteren: "Den tager sig af vinteren/ Spanker om/ en missionsk prokurist/ med fjederstøvler og skåneærmer..." Der er både humor og bid i Inga Mollerups debutsamling. Mest interessant synes jeg sidste del er. Her tør digteren modigt komme tæt på døden. Det vi mennesker vel frygter mest af alt, samtidig med vi ved det er et livsvilkår vi alle deler. Her lyder det bl.a. bevægende men også livsbekræftende i sidste digt: "hvis jeg får at vide/ at det skal være i dag/ vil jeg nægte at modtage stævningen....Jeg er slet ikke færdig/ Der er meget jeg skal nå endnu/ De har stadigvæk brug for mig/ osv osv/ Indtil hvished blegner til vished.".
Debut digtsamling helt for sig.
Vellykkede debutdigte, der ret flot rummer det svære miks af alvor, humor og livslyst som kan gøre netop lyrik så velgørende for sjælen.