Under en ond stjerne henvender sig især til ældre læsere, der interesserer sig for Østeuropas skæbne samt personlige skildringer. Studerende vil også kunne bruge dette vidnesbyrd om et totalitært regime.
Heda Margolius Kovály er jøde og fortæller her sin historie om, hvordan det, få måneder før 2. verdenskrigs afslutning, lykkedes hende at flygte tilbage til Prag, fra en dødsmarch ledet af nazister. Hun overlevede således tiden i koncentrationslejr, men blot for at opleve den efterfølgende tid som mindst lige så hård. Der er ingen hjælp at hente på flugt fra nazisterne og kun kortvarigt lover den spirende kommunisme godt for fremtiden. Kommunismen viser sig hurtigt at være et nyt og frivilligt rædselsregime, hvor bl.a. Koválys mand bliver henrettet under Slánsky-processen pga. falske anklager. Kovály flygtede fra Prag i 1968, først til Storbritannien og senere USA, hvor hun slog sig ned.
Under en ond stjerne kan sammenlignes med Deporteret til Sibirien, som omhandler de forfærdelige forhold det estiske folk blev udsat for under Stalin.
En velskrevet selvbiografi, der fortæller forfatterens egen historie og samtidig giver et bud på, hvorfor et helt folk, efter overvindelsen af nazismen, valgte at indordne sig under et nyt totalitært regime, nemlig det kommunistiske.