Til læsere, der har lyst til at (gen)læse Jack London, og til dem, der kan lide at læse beretninger fra bunden at samfundet.
Jack London hører nok til blandt de mere eller mindre glemte forfattere, så det er fint at forlaget Frydendal har sat sig for at genudgive en række af hans værker i en serie, som kaldes Jack London spænding, foreløbig er der planlagt 6 bind. Selv om bøgerne efterhånden har 100 år på bagen, kan de stadig sagtens læses. Jack Londons lune er ikke gået af mode. I slutningen af 1800-tallet tilbragte Jack London en måneds tid som vagabond, og det gav ham nogle oplevelser, "jeg har tit tænkt på, at min succes som forfatter for en stor del skyldes den viden, jeg har samlet mig i min tid som vagabond." Jack London fortæller om, hvordan man skal opføre sig, hvis man skal have et måltid mad, hvordan man bliver den bedste til at springe på et tog i farten og undgå at blive smidt af, og om hvor vigtigt det i virkeligheden er med vagabonder, for de er med til at mange (politibetjente) tjener deres brød ved at fange dem.
Vagabondliv udkom på engelsk i 1907, på dansk er den udkommet i flere omgange, første gang i 1915 og sidste gang i 1972. Alle udgaver oversat af Aslaug Mikkelsen. Her anvendes moderne retsskrivning, ellers er der kun foretaget mindre rettelser.
Selv om bogen er 100 år gammel er historierne fra Jack Londons vagabondliv stadig underholdende læsning, også fordi hans betragtninger om sammenhold og psykologiske overvejelser om sine medmennesker stadig er gældende.