Tankevækkende og humoristisk bog, der beskriver det både livsnødvendige og omklamrende følelsesregister en mor står for. De korte tekster om mor-datter-forholdet spidder relationen præcist og tåkrummende med en tør, og dog kærlig, humor underneden. For alle læsere, der har en mor.
Kortprosatekster, der kredser om den gensidige afhængighed mellem mor og barn. I teksterne her en datter, men det kunne ligeså godt have været en søn, da relationen er universel, og fordi forældre-barn-forholdet, sat på spidsen, uundgåeligt vil være problematisk. Flere af teksterne begynder med "Mor siger" og understreger den identitet, som bliver så altafgørende, at man som forælder omtaler sig selv i tredje person. Den symbiose, som både er en gave og en forbandelse, beskrives som både et forventningspres og et evigt krav om taknemmelighed. Kirsten Juul Nielsen debuterede i 2021 med Børn er x 1,79.
Fremragende og humoristisk tekstsamling, som både er pinlig og latterfremkaldende. Den formanende, overbekymrede, taknemmelighedskrævende MODER udstilles på godt og ondt som både en livsnødvendighed og en forbandelse. For når mor fylder, er der så plads til barnet/datteren? Essensen bliver så tragikomisk, at enhver forælder kan spejle sig i det med lige dele flovhed, gru, hulk og overbærende fnis.
Galgenhumoren minder om stilen i Camille Clouds brevkasseMit arbejde af Line Knutzon. Den store, ikke uproblematiske, moderkærlighed, beskrives også i Olga Ravns Mit arbejdeGalgenhumoren minder om stilen i Camille Clouds brevkasse af Line Knutzon. Den store, ikke uproblematiske, moderkærlighed, beskrives også i Olga Ravns .