Historien om en mand, der bliver sendt i arbejdsudredning og må klare sig på starthjælp. Kroppen og økonomien falder fra hinanden, mens systemet står i stampe og socialrådgivere aldrig ringer tilbage. For læsere af samfundskritisk og poetisk litteratur.
Bogen er historien om en far, der havner på starthjælp, mens han er i arbejdsudredning. Han bliver sendt rundt i systemet, uden nogen løsning i sigte, mens helbredet bliver stadig dårligere og økonomien ikke kan hænge sammen. Teksten består af prosafragmenter, der indeholder alt fra samtaler med kommunen over betragtninger af en solsort til klunseture efter storskrald. Bogen er baseret på notater og tekstfragmenter fra den periode, hvor forfatterens far var på starthjælp.
Det er en ulykkelig og poetisk bog om at være fanget i et umenneskeligt og fuldstændig realistisk system. Det er et kritisk billede på et velfærdssystem i knæ, og samtidig et kærligt, nuanceret portræt af faderen. Teksten er umiddelbart tilgængelig og indholdet relaterbart. Selvom omslaget passer godt til teksten, er det ret anonymt og vil kræve formidling.
DagpengelandDansker-trilogienDet er et jeg der taler (regnskabets time) beskriver et absurd og umenneskeligt system fra en humoristisk synsvinkel. Oplevelsen af at være på kanten af samfundet som indvandrer findes også i Halfdan Piskets Dansker-trilogien. Lone Aburas skriver poetisk og kraftfuldt om de samme emner i fx Det er et jeg der taler (regnskabets time)Dagpengeland beskriver et absurd og umenneskeligt system fra en humoristisk synsvinkel. Oplevelsen af at være på kanten af samfundet som indvandrer findes også i Halfdan Piskets . Lone Aburas skriver poetisk og kraftfuldt om de samme emner i fx Det er et jeg der taler (regnskabets time)Dagpengeland beskriver et absurd og umenneskeligt system fra en humoristisk synsvinkel. Oplevelsen af at være på kanten af samfundet som indvandrer findes også i Halfdan Piskets Dansker-trilogien. Lone Aburas skriver poetisk og kraftfuldt om de samme emner i fx .