Læsevejledere og ikke mindst dansk- og faglærere kan få stor gavn af at læse denne bog, som giver baggrunden for, hvorfor læsning i fagene er så vigtig. Selvstændig læsning og opfølgning i studiekredse er mulig formidlingsform.
Forfatteren, som kendes fra en artikel i Bråtens Læseforståelse : læsning i videnssamfundet - teori og praksis (08/41) har i Sverige forsket i læsning og læseforståelse i en årrække. Bogen, som er skrevet i 2007-08, er oversat fra svensk og de svenske eksempler bibeholdt, da de umiddelbart kan overføres til danske forhold. Efter forord og indledning opdeles indholdet i tre hovedafsnit: teksten, hvor der tales om, hvad der gør en tekst svær, hvad der kan gøre den lettere, læsning mellem linjerne mm. Andet afsnit taler om læseren og om at gøre læseren aktiv. Tredje del beskriver vigtigheden af samtalen om teksten ud fra pædagogikken "Questioning the Author" - spørg om det, du ikke forstår, som kan bruges af alle lærere. Bogen har forrest en fyldig indholdsfortegnelse og bagest henvisninger til baggrundslitteratur på svensk. Sproget er let tilgængeligt.
Læseforståelse, (11/07), Alle kan lære at læse. Kunsten at læse fagtekster, (10/36), og Læsedidaktik - efter den første læseundervisning, (10/28), er nogle af de mange titler, der også fortæller om læseforståelse.
Fin beskrivelse af at lære at stille spørgsmål. Til lærerbiblioteket.