Interessant, seriøs analyse af den danske velfærdsmodel med bud på en mere effektiv udvikling af velfærdssystemet. For samfundsinteresserede, politikere, journalister m.fl.
Martin Ågerup er direktør for den liberale tænketank CEPOS. Hans formål er at beskrive, "hvordan vi kan gøre Danmark til et bedre land". MÅ beskriver den faldende velfærdsposition, der er sket for DK i mange år. Tilbage i 1930 var DK et af de mest velfungerende og rigeste lande i Europa. Men velfærdsstaten er i dag så overreguleret, at der ikke er plads til innovation og eksperimenter i velfærdssektoren. Det har ført til en økonomisk rutsjetur, som MÅ giver et par forslag til at rette op på fx oprettelsen af et "Dansk Importråd", der skal styrke forbrugernes interesser samt en reform af velfærdsmodellen baseret på et bredt nationalt politisk grundlag.
Bogen er en ambitiøs og gennemarbejdet - omend med noget uhomogen og lang analyse af det danske (velfærds)samfund. MÅs udgangspunkt er, at demokratiet er værdifuldt og den høje økonomiske vækst et samfundsmæssigt gode, men at velfærdssystemet ikke varetages optimalt. Med den tilgang må man så notere sig, at MÅ bl.a. finder, at folkebibliotekerne - essensen af rationel udnyttelse af demokratisk viden på tværs af velfærdsskel, er overflødige.
Danmark i verdenKapitalen i det 21. århundrede er en overordnet analyse af dansk velfærdsudvikling. Pikettys samfundsanalyse Kapitalen i det 21. århundrede er mere generelDanmark i verden er en overordnet analyse af dansk velfærdsudvikling. Pikettys samfundsanalyse er mere generel.