Historien henvender sig til unge fra 14 år og opefter. Den kan bruges som en god og tankevækkende historie, men vil også være fin i undervisningssammenhæng.
I 2010 kom forfatterens første bog på dansk Barsakh, der handlede om norske teenageres møde med bådflygtninge. Denne bog er en slags uafhængig fortsættelse, og er bygget op på næsten samme måde. Vi følger Emilie, en almindelig norsk pige, der går op i tøj og drenge. Hun møder Antonio, der sætter klistermærker på tøjet med provokerende slagord om børnearbejde og udnyttelse af arbejderne i den tredje verden. Emilie tiltrækkes af Antonio og nysgerrig efter at vide mere og være med til at gøre en forskel, bliver hun medlem af gruppen Verdensredderne. Hun deltager i flere aktioner og bliver kæreste med Antonio. På et tidspunkt bliver hun nødt til at gøre op med sig selv, hvor langt hun vil gå, og hvilke mål, der helliger midlerne. Parallelt følger vi den 12-årige Reenas skæbne, som syerske på en fabrik i Bangladesh, og flere andre børnearbejdere.
Rigtig mange fagbøger handler om dette emne. Ikke mange romaner, men jeg må tænke på Kirsten Hamman En dråbe i havet fra 2005, der har den samme forbindelse mellem de forskellige verdener.
Velskrevet, spændende og relevant historie, der sætter mange tanker i gang. Eneste anke er, at bogen næsten vil for meget på én gang.