Professor Jens Lundgren blev landskendt under COVID-19 som lægen, der forklarede os alle, hvad det handlede om. I denne bog får man både biografiske nedslag i Lundgrens liv og virke samt indblik i tiden under COVID-19. Desuden trækkes paralleller til SARS, ebola og hiv. For læsere med interesse for virus, videnskab og samfund.
Det lå ikke i kortene, at Jens Lundgren, der som 15-årig blev erklæret bogligt uegnet, alligevel endte som professor. Men i en tid, hvor lægestudiet ikke krævede umenneskelige snit og hjulpet på vej af en omgang "orientbylder", blev han alligevel sporet ind på medicin. Sideløbende med selvbiografiske nedslag i Lundgrens personlige historie folder bogen sig ud med kapitler om alverdens virusser som SARS, ebola, hiv og fugleinfluenza. Det primære fokus er dog COVID-19 i Danmark, men der er også et bredt blik på, hvordan resten af verden håndterede pandemien. Hvorfor gjorde man, som man gjorde, og hvordan kan man ruste sig bedre fremover? Jens Lundgren er professor i infektionssygdomme ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og overlæge på Rigshospitalet. Bogen er skrevet af sundhedsjournalist Lars Igum Rasmussen.
Velskrevet, humoristisk og forholdsvis let at læse. En vedrørende bog, der gør læseren klogere på et meget aktuelt emne.
Bogen Hvordan håndterer vi fremtidens pandemier?Kapløbet om vaccinen gennemgår COVID-19-pandemien og rejser debat om, hvordan pandemier kan håndteres i fremtiden. I Kapløbet om vaccinen introduceres læseren for, hvordan en vaccine udviklesBogen Hvordan håndterer vi fremtidens pandemier? gennemgår COVID-19-pandemien og rejser debat om, hvordan pandemier kan håndteres i fremtiden. I introduceres læseren for, hvordan en vaccine udvikles.