Et bredt udvalg af den svenske lyriker Gunnar Ekelöfs tekster, indbefattende biografiske optegnelser, rejseskildringer, kulturessays og betragtninger over poetiske valgslægtsskaber. Til læsere med interesse for Gunnar Ekelöf, litteratur og kultur.
Udvalg af Gunnar Ekelöfs (1907-1968) essayistik, omhandlende emner som musik, sufisme og surrealisme, samt læsninger af forfattere som Edith Södergran, Arthur Rimbaud og T.S. Eliot. Teksterne beskriver tab af livsmening, melankoli og kedsomhed, samtidigt med at de udtrykker en dyb længsel, som han omsatte til en poetisk drømmeverden og en personlig religiøsitet. "Digtning er for mig mystik og musik", skriver han, og det mystiske følges i teksterne op af religionskritik, foragt for det almene og det svenske "folkhemmet", som han ofte flygtede fra. Med rejseindtryk fra landflygtigheden i vi bl.a. Finland, Grækenland og Frankrig. Af særlig interesse for danske læsere er takketalen til Det Danske Akademi fra 1964. Hvert essay ledsages af noter til teksten.
Ekelöf er overvældende at læse. Uanset hvad han skriver om, bliver man berørt og beriget. Udvalget her kunne ikke være bedre og giver et enestående indblik i hans blik på sig selv og sin omverden. Læg hertil et præcist og vedkommende noteapparat, og man har den perfekte ledsager til hans lyriske værker.
En anden modernistisk nordisk forfatter/essayistik er fx Gunnar Björling Virkelighedsflugt.