Sianne Ngai argumenterer for, at en moderne, æstetisk teori må undersøge kategorier som "det gakkede", "det nuttede" og "det interessante" fremfor "det skønne" eller "det sublime", for at kunne begribe den æstetiske erfaring og dømmekrafts udvikling i det senkapitalistiske samfund. For særligt interesserede i filosofi og kunstteori.
Æstetisk teori er af historiske årsager for optaget af "det skønne" og "det sublime". De kategorier er ikke tilstrækkelige til at beskrive vores æstetiske erfaringer i "den kapitalistiske livsverden". I stedet argumenterer Ngai for, at man må se på kategorier som "det gakkede", "det nuttede" og "det interessante", hvis man vil forstå, hvordan "den æstetiske erfaring er blevet omdannet af senkapitalismens hypervaregjorte, informationsmættede og præstationsdrevne betingelser". Bogen er tredje bind af syv planlagte i serien "Bibliotek for en ny kunstteori".
Ngai er en kraftfuld, lærd og original tænker. Om bogen kan bidrage til at "skabe en større offentlig samtale om ny kunst og kunstteori", som er ambitionen med bogserien, altså en bredere samtale ude i samfundet, uden for universiteterne og kulturinstitutionerne, er dog tvivlsomt. Det kræver en del akademisk og teoretisk baggrundsviden at følge Ngais argumenter, og det kræver sin læser at kapere fodnoter, der kan fylde tre hele sider.
Øvrige bind i serien "Bibliotek for en ny kunstteori" tæller Samtidskunstens teorierToldfri kunst og Toldfri kunstØvrige bind i serien "Bibliotek for en ny kunstteori" tæller Samtidskunstens teorier og .