Almindelige læsere i den store gruppe af interesserede i 2. verdenskrig får her en omfattende og bred biografi over en af dansk besættelsestidshistories mest omdiskuterede personer.
Werner Best var den øverste tyske embedsmand i Danmark i besættelsens to sidste år. Det er almindeligt anerkendt, at hans tilgang til opgaven var mere blød end rigsbefuldmægtigedes i almindelighed og, at han sammen med først Erik Scavnius og siden Nils Svenningsen formåede at opretholde rimelig ro (og en høj landbrugsproduktion) i hele sin embedsperiode. Danielsen giver os, med afsæt i tidligere historikeres arbejder, beretningen om Bests liv, og det vil ikke mindst i være første del, der beskriver hvordan den kyniske og åleglatte karriereembedsmand og supernationalist blev dannet, der vil være nyt at hente for den almindelige læser. Bogens første del står da også klarest tegnet, mens sidste del løber ud i mange digressioner og perifert interessante blindgyder, hvor bipersoner i nogen udstrækning overtager scenen. En grundig og lidt uens biografi uden afgørende forskningsmæssige nybrud, men koncentreret om en omdiskuteret person fra besættelsen. Det alene burde sikre efterspørgslen.
Bests egne erindringer fra tiden i Danmark Danmark i Hitlers hånd har været den hidtil bedste indgang til forståelse af personen Best, men denne biografi giver et bredere, mere nuanceret og neutralt billede af manden.
Udmærket, men lidt uens biografi over en af besættelsestidens mest sammensatte personer.