Bred målgruppe. Både for de professionelle, der arbejder med udsatte børn, men også den almindelige dansker med interesse i børns ve og vel, og som ønsker at blive klogere på et stykke af det danske samfund, som er ukendt for de fleste.
Forfatteren, der bl.a. er formand for Børnerådet, er selv et godt eksempel på en mønsterbryder, og derfor bliver hendes personlige historie almen interessant. Hun er samtidig en god fortæller, der beskriver sin opvækst sobert og uden at forfalde til nogen form for sensationslyst. Hun anonymiserer og skåner ikke personerne i sit liv, for som hun skriver i sin prolog, så er det et livsvilkår for dem, at det bliver alment kendt, at de har et medansvar, ligesom det er et livsvilkår for hende at være et misbrugt og omsorgssvigtet barn. Hendes historie vidner om, at det kan lykkes med en kombination af personlig råstyrke og et møde med ansvarlige og kompetente mennesker på det rigtige tidspunkt i livet. Samtidig viser den, at det ikke er let, hendes 3 brødre har ikke haft samme positive livsbane som hende selv. Forfatterens budskab er, at alle voksne har et personligt ansvar for at være opmærksom på omsorgssvigt og handle om nødvendigt. Bogen har været meget omtalt i medierne allerede.
Emnet er behandlet såvel i skønlitteraturen fx Bengtsson: Submarino, 2007 og i faglitteraturen, fx I sku' bare ha' set mig, 2011.
En velskrevet biografisk fortælling om, at det kan lykkes at bryde den sociale arv og få et godt liv trods omsorgssvigt og misbrug.