Filmen vil formentlig have størst interesse for elever/studerende, der skal arbejde med Cuba og/eller debatten om forbruget af fossile brændstoffer.
Fællesskabets styrke - sådan overlevede Cuba oliekrisen er en dokumentarfilm om den omlægning, der fandt sted i Cuba, da landet mistede olieforsyningen fra Sovjetunionen i begyndelsen af 1990'erne. Tvunget af nødvendighed er det cubanske samfund gået fra et stort forbrug af fossile brændstoffer til dels at have nedbragt sit energiforbrug og dels at have implementeret alternative energikilder i en række sektorer/industrier/virksomheder. Samtidig beskriver og debatterer filmen det kontroversielle begreb "peak oil", som referer til, hvornår den globale olieproduktion forventes at toppe. Filmen er lavet af den amerikanske NGO Community Solutions, der arbejder med netop "peak oil"-begrebet og anviser alternativer til fossile brændstoffer.
At filmen er produceret for få midler bærer den tydeligt præg af. Som sådan har den mere karakter af amatørfilm end en professionelt produceret film, hvilket er særlig tydeligt på billedsiden, hvor kvaliteten er meget varierende.
Filmen er et utvetydigt partsindlæg i den kontroversielle debat om "peak oil", hvor de, der interviewes understøtter snarere end udfordrer filmens præmisser. Filmen giver dog et godt (historisk) indblik i, hvad teorien om "peak oil" går ud på, ligesom den for dem, der interesserer sig for emnet, sikkert også vil give et udmærket indblik i omstillingen fra olie til alternativ energi i Cuba.