Et stykke skønlitterært danmarkshistorie fortalt gennem to familier fra Lemvig, begge med tilknytning til fabrikken Cheminova, i perioden 1953 til 1962. En bog til alle læsere af store og velfortalte romaner.
Niels er gift med Margrethe og sammen har de 3 børn. Han og broren Erik er vokset op i skyggen af en alkoholisk far. Nu arbejder han i produktion på Cheminova og øjner mulighed for et bedre liv. Ingeniøren Jørn, hans kone Karin og datteren Vibeke er tilflyttere fra København. Under den karismatiske leder af Cheminova, Gunnar, arbejder Jørn for fremgang til fabrikken og lokalsamfundet. Men arbejdet med de farlige stoffer på Cheminova hænger som en usynlig sky overalt i Lemvig. Ingen snakker rigtigt om de døde fisk og arbejderne, der døjer med helbredet. Den lemfældige omgang med de farlige kemikalier kan ikke isoleres til fabrikken og i en tid med opbrud i kønsroller og materiel fremgang, påvirkes de to familiers liv på dramatisk vis.
Historien er fortalt detaljeret med mange ord og stor grundighed. Cheminova kender mange for et stort antal sager om forurening. Kim Blæsbjerg formår nuanceret gennem romanen at fortælle historien om fabrikken og menneskerne omkring den. Samtidig med at bogen fortæller om en brydningstid i efterkrigens Danmark, suges læseren ind i de to familier og deres liv på godt og ondt.
Bogen ligger på linje med andre store skønlitterære fortællinger som Hvad man ikke vedDet du mister og Det du mister af Lisbeth Brun, der også foregår i VestjyllandBogen ligger på linje med andre store skønlitterære fortællinger som Hvad man ikke ved og af Lisbeth Brun, der også foregår i Vestjylland.