Bøger / faglitteratur

100 år i bilistens tjeneste : historien om FDM


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juli 2009

af

af

Knud Weile

d. 3. juli 2009

En stor og flot jubilæumsbog, der fortæller om begivenheder inden og uden for den store motororganisation i dens første 100 år. Henvender sig fx til nuværende og tidligere medlemmer af FDM og trafik- og bilhistorisk interesserede.

Forfatteren gennemgår i kronologisk orden FDM's historie, den mest folkelige af foreningerne for de danske bilejere. Der bringes meget stof om opbygningen af organisationen og dens ofte markante ledere, og sideløbende fortælles om den biltekniske udvikling og om holdningerne gennem tiden i regeringer, Folketing og i befolkningen til bilen som transportmiddel og statussymbol. Tekstdelen suppleres af store og ofte stemningsfulde illustrationer, der viser både den grå dagligdag i trafikken og mere oplevelsesbetonede ture med biler involveret.

Biler har altid fascineret, og der er skrevet meget om emnet med fokus på bilernes ydre, teknik og funktion. Her er emnet mere snævert bilejernes organisationer og skiftende tiders påvirkning af beslutningstagerne på Christiansborg til fordel for bilen som transportmiddel for erhvervslivet og den lille mand.

En flot illustreret jubilæumsbog med en del organisations- og personstof, der både beskriver 100 års indsats til fordel for bilismen i den store interesse- og forbrugerorganisation, FDM, og samtidig fortæller historien om udviklingen på trafikområdet i samme periode.


Berlingske tidende

d. 7. juni 2009

af

af

Gert C. Nielsen

d. 7. juni 2009


Weekendavisen

d. 14. aug. 2009

af

af

Joakim Jakobsen

d. 14. aug. 2009


Motor

Nr. 5 (2009)

af

af

Bo Christian Koch

Nr. 5 (2009)Informationer og udgaver