Bøger / faglitteratur

146 fortællinger fra frimærkernes verden


Beskrivelse


Blandede historier og forunderlige oplysninger fra frimærkernes og brevpostens verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 9. sep. 2011

Selvom forordet understreger, at bogens målgruppe, hverken er den meget specialiserede filatelist eller nybegynderen, og i stedet en personlig entusiasts all-round-præsentation af sin frimærke-hobby, kan bogen læses netop af alle uden andre forudsætninger, end en måske spirende interesse.

Entusiasmen lyser simpelthen fra denne lidt anderledes personlige introduktion til filatelismen. En mission for Otte Kjærgaard er at afvise at filatelister er stereotype. Det gør han fx med en konstatering af, at flere og flere kvinder interesserer sig for frimærker. Han fortæller i sin bog om de mange forskellige måder at samle på. Man kan fx samle på frimærker med golfmotiver og kombinere det med at samle på alle andre ting med tilknytning til golf, fx postkort, fotos, scorekort og tees. Frimærkernes verden er mangfoldig og broget. Her er fx overskriften "Fejl og fadæser", hvor ideen er at samle på frimærker med fejl. Et eksempel er højdespringeren Dick Fosbury, der introducerede det såkaldte "Fosbury-flop". Han er på et 1 cent frimærke afbilledet som en noget kikset stangspringer. En anden idé kan være at samle på udenlandske frimærker med kendte danskere.

Andre nyere bøger og egentlige introduktioner er Frimærker : introduktion, kulturhistorie, filateli og investeringer af Flemming Andersen eller Begynd da at samle frimærker af Carl Jørgensen. Sammenlignet med disse er nærværende bog et supplement.

Et supplement på den velassorterede hylde med frimærkebøger.