Golden Days Festivalens tema er 1700-tallet, og dermed sættes fokus på nye ideer, nye indtryk, internationale forbindelser og Danmarks forhold til omverdenen.
Igennem 10 kulturhistoriske nedslag i oplysningstiden om så forskellige emner som iscenesættelse, vold, nysgerrighed, utopi, tro, grådighed, lyst, lighed, frihed og dannelse gives et godt tidsbillede, der støttes af et godt illustrationsvalg. De forskellige afsnit er skrevet af specialister på området, fx skriver Ths. Bredsdorff om de utopiske skrifter og Ove Korsgaard om perioden, hvor mennesket blev borger i stedet for undersåt og nye tanker omkring dannelse fik fat. Thorkild Kjærgaard skriver om troens århundrede og Maria Helleberg om det moralsk set dobbeltbundede århundrede, hvor maskeballerne blev en symbolsk ventil for det moderne.
Der er en del fx: Struensees vej til skafottet, 2007, Den afmægtige, 2008, Oplysningens verden, 2008. Guldalderhistorier, 1998 og Guldalderens verden, 1996 er tidligere udgivet af Golden Days www.goldendays.dk/festival.
Flot og veltilrettelagt bog med indtryk og aftryk af et århundrede. Det er ti gode og væsentlige kulturhistoriske nedslag i periodens historie med rigelige og store illustrationer, der af og til gengives lidt uldent. Jens Lindhe har bidraget med nogle fantastiske fotos. Der er gode temabokse, men desværre er sort tryk på mørkeblå baggrund næsten ulæseligt. Bogens emner er lige så vedkommende og aktuelle i dag som i 1700-tallet.